fbpx

AAMIAINEN

ITSE TEHTY GRANOLA

p&t uutiset teemu pikkuharju

Tämän helpon ja yksinkertaisen ohjeen avulla teet itse aamiais- tai välipalagranolasi! Käytä granolaa sellaisenaan tai lisää sitä aamupuuroon, jogurttiin, viiliin, rahkaan tai vaikkapa marjoihin - saat annoksesta mukavasti puhtia vaikkapa aamun kuntosalikäynnille!

Näitä tarvitset:
5 dl isoja kaurahiutaleita
1 dl kokonaisia pellavansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pieneksi hakattuja pähkinöitä (esim. hasselpähkinät tai mantelit)
1 dl kookoshiutaleita
2 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua kaardemummaa
1 tl vaniljasokeria
3 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl auringonkukkaöljyä
1 dl vettä

Valmistus: Lämmitä uuni 175 aseteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää mausteet. Lisää sen jälkeen juokseva hunaja, auringonkukkaöljy ja vesi koko ajan rauhallisesti sekoittaen. Levitä massa tasaiseksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita uunipelti uunin alatasolle. Paista n. 20-25 min tai kunnes massa muuttuu pinnalta hieman tummaksi eli paahtuu. Huom! Sekoittele/Liikuttele massaa kevyesti paistamisen puolivälissä niin saat granolaan enemmän paahtuvaa pintaa ja samalla myös makua.
 

ota yhteyttalomake