LOUNAS
Punainen linssikeitto (4 annosta)

Tämä keitto on ollut vuosia Hannan kestosuosikki. Se on helppo, nopea ja edullinen tehdä ja sen voi pakastaa annosrasioihin tulevaisuuden hätävararuoaksi. Monille linssit ovat vielä hieman tuntemattomia palkokasveja ja niiden käyttö mietityttää. Vaikka keitossa käytetään kuivattuja punaisia linssejä, niin niitä ei tarvitse erikseen liottaa. Huolellinen huuhtelu tiheässä siivilässä riittää. Linssi on erinomainen kasviproteiinin lähde ja sopii hyvin kuntoilijan ruokavalioon.
2 dl kuivattuja punaisia linssejä
1 kpl sipulia
1 l kasvislientä (1 l vettä ja yksi kasviliemikuutio)
1 tlk (400-500 g) tomaattimurskaa
1 rkl rypsiöljyä
mausteita: esimerkiksi garam masalaa, mustapippurirouhetta, cayennepippuria
Huuhdo linssit huolella, pilko sipuli ja kuullota se öljyssä kattilassa. Lisää linssit ja tomaattimurska. Lisää kasviliemi. Anna kiehua 20 minuuttia. Mausta ja nauti leivän kera.
Päälle:
2 dl kevytkermaviiliä (6%)
1 valkosipulin kynsi
mustapippurirouhetta
sokeria ja suolaa hippusen
Vinkki! Jos oikein laiskottaa, niin sekoita kermaviiliin puolet tsatziki-dippiainespussista. Lopun maustetun kermaviilin voit dippailla porkkanoiden kanssa iltapalaksi iltalenkin tai lähikuntosalikäynnin jälkeen!
RAVINTOSISÄLTÖ/ANNOS Energiaa: 192 kcal Proteiinia: 11 g Rasvaa: 5 g Hiilihydraattia: 24 g Kuituja: 5 g