p t www alennuskumppanisivu hus

Miten P&T:n ammattilaiset haluavat varmistaa, että liikkeellä voi pysyä lähes kaikkialla

P&T:n ohjaajilta, valmentajilta ja muilta ammattilaisilta ei innovoimaa puutu. He ovat koonneet erilaisia ohjeita ja esimerkkejä siitä, kuinka liikkeellä on mahdollista pysyä ja hyvinvointia ylläpitävään kuntoiluun on mahdollisuus olitpa sitten missä tahansa. Ohjeiden joukosta löydät tuttuja klassikoita ja tuotemerkkejä mutta myös innovatiivisia - jopa hauskojakin! - keinoja omasta kunnosta huolehtimiseen arkiesineitä ja olemassa olevia rakenteita mitä ihmeellisimmillä tavalla hyödyntäen.

Mikä tekee kotikuntoilusta niin tärkeää?

Kotikuntoilu tuo kuntosaliharjoitteluun mukavaa vaihtelua. Kun harjoitat kuntosalilla normaalisti rasittamiasi lihaksia tai lihasryhmiä kotona täysin erilaisessa ympäristössä ja täysin erilaisia apuvälineitä käyttäen myös lihasten muisti tekee töitä. Jo pienet muutokset asennossa tai otteissa rasittavat lihaksia eri tavalla: esim. polkujuoksu rasittaa jalkapohjan lihaksia eri tavalla kuin juoksumattojuoksu. Samalla myös mieli tekee töitä mikä osaltaan vaikuttaa positiivisesti omaan kuntoilumotivaatioon sitä tukien. Näin varsinaisesta kuntosaliharjoittelustakin tulee tuloksekkaampaa.

Miten kotikuntoilu ja kuntosaliharjoittelu kytkeytyvät toisiinsa?

Usein kotikuntoilu "jää paikoilleen": harjoitukset rutinoituvat ja mielikuvitus lakkaa lentämästä. Kuntoilusta tulee tylsää ja motivaatio lopahtaa. Kuntosalilla tehdään hyvää ja kestävää pohjatyötä, jota kotona sitten jatketaan. Kuntosali luo myös posiviitisen, aktivoivan ympäristön ja toimii todellisena henkireikänä monelle P&T-kuntoklubin jäsenelle. Kun kuntosaliharjoittelun yhdistää monipuoliseen arkiliikuntaan ja kotikuntoiluun myös kuntosaliharjoittelu pysyy kiinnostavana. Samalla on mahdollista vaikuttaa esim. diabeteksen, sydän- ja verisuonitautien tai henkisten ongelmien syntymiseen niitä pienentäen - lähes huomaamattaan.

Kumpi on tärkeämpää - kotikuntoilu vai kuntosaliharjoittelu?

Päivän päätteeksi mennään aina nukkumaan - samalla tavalla on mahdotonta arvottaa kuntosaliharjoittelua yli kotikuntoilun tai toisinpäin. Omalle hyvinvoinnille ei voi antaa hintalappua - elämäntaseessa terveys ja hyvinvointi on aina joka tapauksessa plussan puolella: sekä henkinen että fyysinen.

Rinki - P&T:n inspiraatioympäristö kotikuntoilijalle

Ringistä niin ammattijuoksija kuin liikkeelle vasta lähtenyt iltahölkkääjä, kuntoutuja, lihaskunnon kasvattaja, ryhmäliikunta-aktiivi tai kuntopiiriin kiinni jäänyt voivat poimia itselleen sopivia kotikuntoiluohjeita ja vinkkejä toteutettavaksi missä ikinä liikkuvatkaan tai missä ovatkaan; etätyöntekijä voi löytää taukojumppaohjeita paikkaamaan ergonomiapuutteita ja toimipaikkatyöntekijä saada malleja siihen, kuinka toimistossa saa 3 minuutin aikana veren kiertämään lihaksissa, jotta loppupäivä sujuu mukavammin.

Vinkkejä Sinulle kehittävät P&T:n Personal Trainerit, fysioterapeutit, hierojat, ryhmäliikuntaohjaajat, liikuntaohjaajat, kuntosalivalmentajat ja jaksamisen ammattilaiset.

Ringin kirjoittajat, inspiraattorit ja virtuaaliohjaajat

Artikkeleiden, ohjeiden ja ohjelmien laatijoina, kirjoittajina ja virtuaaliohjaajina toimii joukko liikunnan ja hyvinvoinnin ammattilaisia:

immo hietakangas p&t liikkeellä Immo Hietakallio

Immo on Personal Trainer, P&T-hyvinvointiyrittäjä, jääkiekkotuomari ja entinen ammattisotilas.

immo hietakangas p&t liikkeelläJenny Vainikka

Maailman vahvimmaksi naispuoliseksi BODYPUMP-ohjaajaksi itsensä kilpaillut Jenny toimii ryhmäliikuntavastaavana ja -ohjaajana P&T Lielahdessa. Jenny on ansioitunut Les Mills Elite -ohjaaja.

immo hietakangas p&t liikkeelläLotta Merenmies

Lotta on tuttu TV-kasvo, radiopersoona, elämäntaitovalmentaja, inspiraatiopuhuja ja aktiiviliikkuja, joka ammentaa omasta muutoksestaan ja siirtää oppimaansa nyt myös muille.

immo hietakangas p&t liikkeelläSanteri Ryhänen

Santeri on hiihtoon hurahtanut Personal Trainer, kestävyysvalmentaja, kilpaurheilija sekä perheen ja lapset liikkumiseen onnistuneesti mahduttava perheenisä.

immo hietakangas p&t liikkeelläSanna Harolin

Sanna on liikunta-alan kouluttaja sekä ohjannut ryhmäliikuntaa ja toiminut Personal Trainerina jo runsaan 20 vuoden ajan. Sannan löytää myös koiraurheilun parista agility-kentältä.

immo hietakangas p&t liikkeelläAnna Roni

Anna on Personal Trainer, Physio Trainer ja fysioterapeutti joka huomioi ohjauksissaan koko kehon kattavan fasciaalisen jatkumon.

immo hietakangas p&t liikkeelläTony Orkamo

Tony on liikuntaneuvoja, koulutettu hieroja, Personal Trainer ja erityisesti painonhallintaan keskittyvä elämätapamuutosvalmentaja, joka huomioi ohjauksessaan ihmisanatomian.

immo hietakangas p&t liikkeelläEssi Fagerlund

Essi on kuntosaliohjaaja, Personal Trainer ja fysioterapeutti, jonka valmennusfilosofia perustuu toimintakyvyn huomioimiseen valmennuksen lähtökohtana.

Tule ja poimi ohjeet kotikuntoiluun - missä ikinä liikutkin

Tervetuloa Rinkiin! Ei siihen ala- tai peruskoulusta tuttuun kiertoharjoittelupiiriin vaan P&T:n yhteisöön niille, jotka haluavat varmistaa liikkeellä pysymisen missä ikinä ovatkin. Rinkiin liityt allaolevista linkeistä:

P&T-kuntoklubin jäsen - liity Rinkiin tästä:

Et vielä ole P&T-kuntoklubin jäsen - pyydä kutsu Rinkiin tästä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

sivukuva2

sivukuva2

ota yhteyttalomake